Stora tävlingar i golfens värld

Inom de flesta sporter i världen så finns de så kallade ”finrum”. Tävlingar, matcher eller arrangemang som står ut ifrån mängden. Inom fotbollen har vi Champions League på klubbnivå och VM på den internationella nivån till exempel.

När det kommer till golfen så finns det fyra stycken stora tävlingar. Man kallar dem ”Majors”. Dessa spelas alltid vid samma tid under varje år och det är endast de allra största stjärnorna som bjuds in till dessa tävlingar. Dock finns det undantag som i till exempel The open som spelas i Juli, då är man välkommen att spela även som amatör. Ifall det otroliga skulle hända att en amatörspelare går och vinner hela tävlingen så kommer inga vinstpengar delas ut till spelaren då det bryter emot reglerna.

I maj så spelas den första tävlingen The masters. Sedan följer i tur och ordning US Open, The Open Championship och PGA Championship. Skulle man som spelare vinna samtliga av dessa tävlingar under ett och samma år så har man lyckats med vad i golfmun kallas ”grandslam”.

Det finns många som undrar vad som krävs för att kunna leva på sin golf som proffs. Det är en lång och tuff väg att gå. Golf är en sport där inte bara de som har den bästa bollkontrollen och pricksäkerheten blir framgångsrika. Den psykologiska biten är precis lika viktig precis som den fysiska. Det finns många talangfulla spelare i världen som inte klarar av den oerhörda press som en spelare på högsta nivå utsätts för.

Dessutom finns det en stor portion av taktik inom golfen. Är du en risktagare så kan du förlora en hel tävling på ett enda hål samtidigt som ifall du skulle lyckas med ditt risktagande så kan det vara de som avgör åt andra hållet. En ständig kommunikation med din caddie borde resultera i att du spelar det spel du behärskar och slår de slag som är rätt i just det läget du befinner dig i.