Fördomar om golfen som sport

Sporten golf har fått många öknamn genom åren och blivit ganska hånad. Man har bland annat kallat det för moderatbandy, och man har menat att det bara är överklassen som ägnar sig åt golf och att man knappt blir svettig av det. Dessutom använder man sig av en golfbil för att ta sig mellan hålen och man har ibland en caddie som bär utrustningen mellan hålen. Många har också ansett att det är fel att man tar stora gräsytor i anspråk för att golfspelarna ska kunna utöva sin aktivitet. En annan anledning är att utrustningen traditionellt sett har varit ganska dyr, och att golfklubbar ofta varit privata. På samma sätt har sporten tennis fått en liknande stämpel.

Historiskt sett ligger det en hel del sanning i detta. Men idag är det mer en fördom som vägrar att dö ut. Faktum är att de allra flesta som ägnar sig åt golf nu för tiden inte tillhör överklassen, och visst kan utrustningen vara dyr, men den är knappast lika dyr som i vissa andra sporter så som till exempel ishockey som knappast räknas som en sport för överklassen. Man kan också jämföra de stora gräsytor som tas i anspråk med fotboll. Även om fotbollsplaner i regel än mindre än golfbanor så finns det långt fler fotbollsplaner än vad det finns golfbanor. De allra flesta som spelar har dessutom inte någon caddie, utan går med sin utrustning mellan varje hål.

Man behöver alltså absolut inte avskräckas från att ge sig in på golf för att man tror att det bara är ett gäng snobbar man kommer att stöta på. Faktum är att de allra flesta bara är vanliga människor som tycker att golf är en enormt rolig sport att ägna sig åt. Om du inte vill ge dig in i golfen utav den anledningen så kommer du att missa chansen att skaffa en väldigt givande aktivitet.